Creative artist fotoshoot met Kathelijn Samuels

Oh wat wordt ik blij van deze creative artist fotoshoot! Ik mocht visual artist & storyteller Kathelijn Samuels fotograferen op een hele bijzondere locatie (daarover later meer). In deze blog vertel ik hoe zo’n creatieve en inspirerende fotosessie gaat.

Eerst wat over Kathelijn. Kathelijn is een allround creative die gepassioneerd is in het vertellen en visualiseren van krachtige verhalen. Haar stijl is een combinatie van haar interesse in intrigerende mensen en fashion.

Ze maakt zowel vrijwerk als in opdracht en deelt dan ook regelmatig op haar social media wat haar bezig houdt. Ik vind het altijd erg inspirerend zowel op creatief als empowering vlak! Zeker een aanrader om haar te volgen.

Ok. Back to the creative fotoshoot van deze artist.

Hoe bereid je een creatieve fotoshoot voor?

Het antwoord is een moodboard! Om deze creative moodboard voor de artist fotoshoot te maken gebruik ik vaak Pinterest. Pinterest is my best friend! Hier staan ontelbare foto’s op in allerlei verschillende stijlen en het is perfect om de juiste mood voor de shoot bij elkaar te verzamelen. 

We zetten de toon voor de creative artist shoot en gingen voor vintage vibes met een vleugje urban.

meer lezen over Urban shoots? Ik had een urban fotoshoot  met Sanne de Laat

Creative locatie voor artist fotoshoot

Ja! Ik vertelde het al in mijn introductie. De shoot was op een hele bijzondere locatie. Kathelijn woont namelijk antikraak in een oud schoolgebouw in Breda. SUPER NICE! En er zat zelfs nog een oude gymzaal in het gebouw! Dit is natuurlijk een hele gave locatie om haar hierin te fotograferen.

Haar eigen ruimte in het gebouw is ook super tof. Zo heeft ze een heel klaslokaal voor zichzelf! Dan zou je denken, pff wat een ruimte hoe richt je dat in, maar daar weet Kathelijn wel raad mee. Zo heeft ze overal mooie plantjes staan, haar mooiste creatiest opgehangen aan de muur en hier en daar wat vintage meubels om de ruimte verder mee op te vullen. Ook deze ruimte was zeer geschikt om deze inspirerende vrouw in te fotograferen.

Welke outfit draag je voor een artist fotoshoot?

Kathelijn had een paar vintage outfits uitgekozen die helemaal haar eigenzinnigheid uitstraalde. Ik denk dat dat een belangrijk punt is bij een creative fotoshoot voor artists. Je wilt dat het eigenzinnig, uniek en persoonlijkheid uitstraalt. 

We probeerden een aantal setjes op verschillende locaties. Soms werkt een outfit wel heel goed, en soms dennk je ‘hmmm nee toch niet’. Dat kan! En daar is natuurlijk ook gewoon ruimte voor en kijken we gewoon samen naar een betere match!

Let the creative flow begin!

En nu komt het allerleukste gedeelte: shoot time! Het is soms heel eventjes inkomen en beetje wennen aan elkaar en de camera. Maar dat komt altijd goed! Zeker als je met een creative artist samenwerkt dan kan het ook niet anders dat die creative flow begint te stromen. 

Ik ben in ieder geval heel enthousiast over deze creatieve samenwerking met Kathelijn. Neem zeker even een kijkje op haar website (www.kathelijnsamuels.com) en volg haar creative journey op instagram @kathelijn.samuels!

Enjoy!

Vond je deze blog interessant? Deel deze dan op je social media.
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email