Fotoshoot in Breda met collectief Gooddiggers

Weet je nog dat ik in februari een winactie heb georganiseerd om een fotoshoot in Breda te winnen? Het is alweer een tijdje geleden, maar als je een fotoshoot goed wil organiseren kost het tijd. Anne Theelen was met haar ontzettend mooie initiatief Gooddiggers een terechte winnares!

Gooddiggers is een vrouwencollectief & beweging in Breda die handvatten en kennis biedt aan jonge vrouwen om het verschil te maken. Dit doen ze door doing good activiteiten te organiseren, campagnes en projecten op te zetten en door bijeenkomsten te organiseren met telkens een ander maatschappelijke thema in de spotlight. Klinkt goed toch?! Daarnaast is Anne ook nog een hele lieve dame met ontzettend veel goede ideeën!

Benieuwd hoe deze fotoshoot in Breda ging? Lees mee in deze blog!

Locatie van de fotoshoot in Breda

Voor deze fotoshoot hebben we samengewerkt met MotMot Gallery in Breda.

Voor wie het niet kent. MotMot gallery is het galeriecafe van de creatieve broedplaats Electron, hier verkopen ze kunst van makers uit het pand, maar ook van andere professionele kunstenaars en ontwerpers die een relatie met Breda hebben. Je kunt in het café ook lekker lunchen, borrelen, bijpraten of je laptop openklappen. 

Ofja… nu in de lockdown is dat helaas net even wat anders.. Maar ze zitten niet stil! Het terras is vernieuwd en je kunt er elk weekend van vrijdag tot en met zondag proosten met je creatieve vrienden! 

Ook zijn ze weer druk bezig met het maken van een nieuwe programmering. Zo kon je bijvoorbeeld onder het genot van een biertje kijken naar een kunstenaar uit Breda die live bezig was met het creëren van een kunstwerk! En zullen er ook weer nieuwe exposities in de White Cube zijn! Zeker een plek om in de gaten te houden dus!

Mot Mot Gallery stelde de mooie ruimte in Breda beschikbaar voor de fotoshoot. Super leuk omdat ze overal leuke hoekjes hebben kan je goed afwisselen met de shots.

Hoe de fotoshoot in Breda verliep

Winactie, TFP of voor een klant. Ik neem elke fotoshoot serieus en maak geen verschil tussen de gratis en betaalde shoots. Omdat ik het belangrijk vind dat ik voor alle shoots goede en professionele kwaliteit lever. Zo ook bij deze winactie fotoshoot in Breda. 

We begonnen dan ook met een pre-fotoshoot call om de wensen van Anne te bespreken. Hoe is Gooddiggers ontstaan, wat is de sfeer en stijl? Wat heeft ze voor ogen met Gooddiggers, en welke foto’s passen daar bij. Met deze informatie ga ik aan de slag om een moodboard te maken. Ik begin dan met het maken van een moodboard op Pinterest, en vaak werk ik die dan beter uit in InDesign.

Moodboards helpen om een goed beeld te krijgen bij de sfeer van de fotoshoot. Zo weet je zeker dat je allebei op dezelfde lijn zit. Ook is het makkelijk om een moodboard tijdens de shoot erbij te pakken ter inspiratie van bijvoorbeeld poses.

Lees ook: Zelfliefde fotoshoot met @saffirarieskin

Warm ontvangst bij MotMot gallery in Breda

Eenmaal aangekomen op locatie bij MotMot gallery in Breda werden we hartelijk ontvangen! We mochten het hele café gebruiken en spullen verschuiven als dat nodig was voor de fotoshoot. Gelukkig was dat niet heel erg nodig. Alles stond er al zo leuk bij! Anne had een paar verschillende outfits bij, zo kan je goed afwisselen.

.

Fotoshoot in Breda voor het vrouwencollectief

Nadat we alle foto’s van Anne in het café van MotMot gallery hadden geschoten gingen we nog even naar Pier15 in Breda. Dat is daar in de buurt, dus kan je zo heen lopen. Twee vriendinnen van Anne sloten aan bij de shoot. Gooddiggers is namelijk een collectief voor jonge vrouwen. We vonden het daarom belangrijk dat niet alleen het gezicht van oprichter Anne in beeld gebracht zou worden, maar juist ook de diversiteit van de organisatie!

Ik heb ontzettend genoten van deze fotoshoot in Breda met Anne, Nes en Kelly! En kijk er met mooie resultaten op terug. Ohja, en hou dus Gooddiggers in de gaten he! Dat kan via haar website www.gooddigers.nl of via haar instagram @Gooddiggers. Je kunt je ook aanmelden om mee te doen met de laagdrempelige ‘doing good’ initiatieven van Anne!

En vergeet vooral ook niet om de toffe programering van MotMot Gallery in de gaten te houden!

Explore, Create, Inspire X

Vond je deze blog interessant? Deel deze dan op je social media.
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email