Fotoshoot met muzikant Harry Eucrow in Malaga

Degene die mijn stories op instagram hebben gezien weten dat ik deze week in Malaga zit voor een ‘workation’, zoals ze dat noemen. Het leek mij super om ook een fotoshoot te kunnen doen in Malaga. Van tevoren had ik al een beetje op internet rondgestruind op zoek naar een model en wat oproepjes gedaan, maar daar kwam helaas geen match uit. Ik had het al een beetje opgegeven totdat ik, eenmaal aangekomen in Malaga, de Deense Harry Eucrow ontmoeten op een avondje in de stad. En het ging anders dan je zou denken…

Harry, die zijn muziek volledig zelf schrijft en met een vergelijkbare lage stem als Johnny Cash, vertelde over zijn muziek en leven als muzikant. Ook vertelde hij over hoe hij de cafés van Malaga afstruint op zoek naar ‘gigs’, plekken waar hij kan optreden, om daar vervolgens zijn eten en slaapplek van te kunnen betalen. 

Ik was er van onder de indruk. Niet alleen omdat het de echte ‘street artist life’ is, maar ook omdat hij zo goed in contact leggen leek te zijn. Zonder moeite sprak hij mensen aan, en ook als we door de straten liepen leken mensen hem al te kennen van eerdere ontmoetingen. Netwerk koning dus!

Gezien ik zelf het netwerken soms een opgave vind, moest ik het hem vragen: ‘Harry, hoe doe je dat? Heb je tips?’ En tips had hij, ook gaf hij direct een ‘oefening’ waarbij ik iemand uit het café moest aanspreken waar ik een fotoshoot mee zou willen doen. Na een paar keer er onderuit te proberen te komen, moest ik er toch aan geloven en spraken we een gast met lang bruin haar aan. Hij leek geen woord Engels te kunnen, en ik geen Spaans, dus het praten was wat lastig, maar we deden samen een sterke Spaanse shot, deelde de IG handle en het eerste contact voor een fotoshoot in Malaga was gelegd. Tevreden ging ik naar het hostel.

De volgende dagen zag ik Harry regelmatig (hij verbleef ook in hetzelfde hostel) en vertelde hij nog meer over zijn avonturen als muzikant en ik over de fotoshoot plannen met de Spaanse guy, (die toch wel Engels bleek te kunnen wanneer hij nuchter was). 

Op een ochtend was ik aan het werk in een internet café en opeens klikte het; Harry is zo’n gaaf karakter, daar moet ik toch zeker ook foto’s van maken! (geen idee waarom ik dat niet eerder bedacht, maar goed). Ik stuurde hem een bericht en natuurlijk was hij er voor in! Zie hieronder de resultaten!

Hoe de shoot met de Spaanse guy is afgelopen wordt nog vervolgd…

Welke productfotografie is geschikt voor mijn bedrijf?

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Ik denk graag met je via een vrijblijvend adviesgesprek of download mijn gratis e-guide.