“Van alle zekerheid naar totale ONzekerheid en daar tussenin!” | Blog-Serie

Fotograaf Danu Caris, Gastblog, portret door Vera IJzelenberg

This blog-serie is written in Dutch. Keep an eye on the website for more blogs published in English.

Blog-Serie 2/5

Danu Caris, Portret door Vera IJzelenberg

“Natuurlijk voelt het goed als mensen je een ‘power vrouw’ noemen, maar waarom voel ik mij dan niet zo?”

In het tweede deel van Blog-serie ‘Power Vrouwen’ is het de beurt aan Fotograaf Danu Caris. Danu heeft dit jaar zichzelf een doel gesteld om iedere maand minimaal 1 nacht in het buitenland te slapen. Haar avonturen op reis legt ze op een verbazingwekkend mooie manier vast! Daarnaast heeft Danu de moeilijke stap genomen om haar zekere baan op te geven, en nu 100% voor haar eigen bedrijf te gaan als Freelance Fotograaf!

Geïnspireerd door Vunzige Deuntjes’s concept: September = Vrouwenmaand, vroeg ik 4 bijzondere vrouwen uit mijn leven een stukje te schrijven voor mijn blog met als thema ‘Power Vrouwen’. Ieder had de vrijheid het thema op haar eigen manier te interpreteren en daar zijn mooie, verassende en inspirerende verhalen uitgekomen! De hele maand september zal er elke week een nieuw verhaal online staan!

Danu:
 
Het woord ‘power vrouw’ gebruik ik zelf eigenlijk nooit én toch kreeg ik het de laatste weken vanuit verschillende hoeken te horen. Familie, vrienden en bekenden vinden mij een ‘power vrouw’. Natuurlijk voelt dat goed als mensen dat tegen je zeggen, maar waarom voel ik mij dan niet zo? De afgelopen jaren waren spannend, verdrietig, leuk maar vooral heel ingewikkeld. Van alle zekerheid naar totale ONzekerheid en daar tussenin! We zullen maar zeggen dat het een paar bewogen jaren waren, waarin ik heerlijk heb genoten van verschillende mooie landen, me zelf heb moeten terugvinden bij de psycholoog, geworsteld heb met een eetstoornis en mijn eigen bedrijf ben opgestart.

“Zodra ik dan uiteindelijk de kleine mag fotograferen straalt er een en al trots van de moeder af!”

Zwangere vrouw, Foto door Danu Caris
Foto door Danu Caris
Als fotograaf kom ik veel in contact met verschillende vrouwen, in verschillende gelegenheden. Op bruiloften kom ik bijvoorbeeld vrouwen tegen met liefde, die van top tot teen stralen en genieten. Maar ook alles goed geregeld willen hebben en (vooral in de ochtend) nog flink stressen of alles wel goed gaat lopen. Bij zakelijke portretten zie ik vooral hele sterke vrouwen die een doel willen bereiken en er alles aan doen om dat doel dan ook te bereiken. Bij een zwangerschap shoot is het eigenlijk altijd anders, maar zodra ik dan uiteindelijk de kleine mag fotograferen straalt er een en al trots van de moeder af!
 
Maar wat maakt een vrouw nu een ‘power vrouw’? Elke vrouw is anders (en natuurlijk ook elke man 😉), maar jezelf zijn én in jezelf geloven is iets wat heel belangrijk is! Sfeer, echtheid en pure momentopnames vind ik belangrijk om terug te zien in mijn fotografie, maar misschien is het nog wel belangrijker om dit terug te zien in je leven! …en misschien, als je dit kan, in welke vorm dan ook, maakt dat alles bij elkaar je dan een ‘power vrouw’?!
 
In het begin van het jaar besloot ik voor mezelf dat ik elke maand minimaal één nacht in het buitenland wil logeren. Natuurlijk liever vaker en langer, maar minimaal één nacht per maand, moest naar mijn idee haalbaar zijn en tot nu toe is dat ook nog steeds gelukt! Sterker nog alleen in November heb ik nog geen reisplannen dus ik verwacht zeker dat ik mijn ‘mini doel’ ga bereiken. En… dat voelt goed!
 
Reizen betekend veel voor me. Ik kan mij vooral in de natuur heel goed opladen en tot mezelf komen. Ik merk aan alles dat ik die ‘pauze’ ook echt nodig heb en zodra ik die niet neem, ik minder goed presteer of sneller terugval in een dip. De pure momenten die ik daar beleef voelen zo ontzettend goed, ik probeer me er dan ook extra bewust van te zijn en dat fijne gevoel vast te houden! Natuurlijk is dit lastig als je weer in een drukke agenda beland zodra je thuis bent. Maar gelukkig helpen de beelden [red. foto’s] die ik schiet op reis daarbij, als ik er dan naar terug kijk voel ik me weer eventjes daar.
Foto door Danu Caris

“Ondanks de minder leuke periodes bleef ik positief en daar ben ik mezelf zo dankbaar voor!”

Positiviteit is voor mij ook een belangrijk woord. Zoals ik hierboven al vertelde waren de afgelopen jaren niet altijd even makkelijk, maar toch ondanks de minder leuke periodes bleef ik positief en daar ben ik mezelf zo dankbaar voor! Ik voelde dat het uiteindelijk allemaal goed ging komen en dat ik juist die positiviteit niet mocht verliezen, dit heeft me door de minder leuke periodes geholpen!
 
Doelen in combinatie met positiviteit laten je dingen bereiken. Nu is mijn voorbeeld hierboven van het reizen misschien maar een ‘mini doel’, maar de stap om ontslag te nemen bij mijn baan en voor mezelf een eigen bedrijf als fotograaf te beginnen, met de bijkomende onzekerheid, is misschien wel een groter doel. Ook hierbij ben ik er van overtuigd dat zodra ik er met veel positiviteit voor ga, ik dit doel ook ga bereiken!

“In mijn omgeving maar ook daarbuiten zie en ontmoet ik een hoop andere sterke vrouwen!”

Nog steeds voel ik mezelf niet in het bijzonder een ‘power vrouw’ en ik denk dat dat komt omdat ik in mijn omgeving maar ook daarbuiten een hoop andere sterke vrouwen zie en ontmoet. Vrouwen met doelen, liefde, zorg en passie. Vrouwen, dat maakt ons dan toch allemaal een ‘power vrouw’?
 
Sta deze maand eventjes extra stil bij wat jij als vrouw bereikt hebt en wil gaan bereiken. Net zoals Vera dat bij mij liet doen. Durf knopen door te hakken en je gevoel te volgen. Laat je niet onzeker maken en wees sterk, want dat ben je!
 
X Danu
 
 
> Volg de reizen van Danu Caris en haar belevenissen als fotograaf via haar Instagram (@danu.caris), Facebook (@danu.portfolio) & blog (www.danucaris.nl) !
 
> Deze blog is onderdeel van een Blog-serie met als thema ‘Power Vrouw’.