Personal Branding Fotoshoot met zeefdrukker Studio Carlijn

Een tijdje terug ben ik voor een personal branding fotoshoot langs geweest in het atelier van Carlijn Timmermans. Zij zeefdrukt onder de naam Studio Carlijn handgemaakte, kleurrijke en eigenzinnige producten. In deze blog laat ik je zien hoe zo’n personal branding fotoshoot eruit ziet.

Voorbereiding personal branding fotoshoot

Normaal gesproken wil ik natuurlijk eerst weten wie je bent, en wat ik tijdens de shoot voor je kan betekenen. Maar dit keer was het anders. Carlijn ken ik namelijk al veel langer, we zijn klasgenoten geweest en in hetzelfde jaar afgestudeerd aan de kunstacademie te Breda. 

Ik wist natuurlijk al waar ze zich mee bezig houdt en de leuke prints die ze maakt! Daar hoefde we het dus niet meer over te hebben. Wel hebben we nog het een en ander besproken over de dag van de personal branding fotoshoot zelf.

De dag van de fotoshoot

Op de dag van de personal branding fotoshoot sta ik voor de deur van het atelier. We beginnen met een lekkere kop thee en bespreken wat we zo gaan vastleggen. Carlijn was al bezig met de voorbereiding van nieuwe prints en had al het een en ander klaargelegd. Dat maakt het makkelijk, zo kunnen we meteen aan de slag!

Fotoshoot time!

We beginnen met een aantal actieve portretten waar je Carlijn bezig ziet met de voorbereidingen van haar prints. Zo krijg je een speels inkijkje van de werkzaamheden van Studio Carlijn en kan Carlijn zelf ook wennen aan de camera en het poseren. 

Veel mensen zeggen altijd dat ze het hartstikke eng en ongemakkelijk vinden voor de camera, maar in de praktijk valt het altijd reuze mee! Ik neem de tijd om je op je gemak te stellen en geef je aanwijzingen hoe je kunt poseren en kijken.

Strike a personal pose!

Toen Carlijn wat meer gewend was aan de camera maakte we een aantal persoonlijke portretten waarin ze in de camera kijkt. Dit soort personal branding portretten laten beter het gezicht achter je bedrijf zien. Het is persoonlijker, de kijker kan je letterlijk in je ogen aankijken en verbinding maken.

Verder met de personal branding fotoshoot…

Vervolgens ging Carlijn verder met het proces van het zeefdrukken. Voor deze shoot was het nodig dat ze ook daadwerkelijk iets ging zeefdrukken om het hele proces goed vast te leggen, gelukkig was dat geen probleem. Carlijn maakte de zeef klaar, mengde wat verf aan en ging aan de slag met verschillende kleur lagen. Het resultaat mag er zijn!

Nieuwsgierig naar het werk van Carlijn en naar wat ze nog meer maakt? Neem een kijkje op haar website www.studiocarlijn.com of op haar instagram @studio.carlijn

Vond je deze blog interessant? Deel deze dan op je social media.
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email