Power Vrouwen uit mijn leven (NL) | Blog-Serie

This blog-serie is written in Dutch. Keep an eye on the website for more blogs published in English.

powervrouwen Gwen Baijens, Myrthe Sterk, Danu Caris, Daryl Fijneman

Power Vrouwen

Ik vroeg 4 bijzondere vrouwen uit mijn leven een stukje te schrijven voor mijn blog met als thema ‘Power Vrouwen’. Ieder had de vrijheid het thema op haar eigen manier te interpreteren en daar zijn mooie, verassende en inspirerende verhalen uitgekomen!

 

Passend Platform

Laatst zag ik bij clubevenementen organisatie ‘Vunzige Deuntjes‘ de praaaachtige zin “September = Vrouwenmaand” voorbij komen. Een hele maand speciaal voor vrouwen, daar zeg ik geen nee tegen!😋

Maar er zat natuurlijk wel wat meer achter: De hele maand september staan er namelijk enkel en alleen vrouwelijke artiesten op de line-up tijdens de clubevents van Vunzige Deuntjes.

Niet alleen om aandacht te vragen voor een passend platform voor vrouwelijke DJ’s, maar ook voor grotere problemen zoals seksisme in het nachtleven of daarbuiten.

“Zonder daarvoor de man te passeren natuurlijk. want de ‘rollen’ moeten niet omgedraaid worden maar juist gelijk zijn!”

Krachten van de vrouw
Deze actie sprak mij, als jonge vrouw, natuurlijk wel aan! Niet perse die DJ’s maar wel het creëren van een passend platform en het belichten van de krachten van de vrouw!

– Zonder daarvoor de man te passeren natuurlijk. want de ‘rollen’ moeten niet omgedraaid worden maar juist gelijk zijn! –

“Hier wil ik ook iets mee doen!” dacht ik, en ik heb er dan ook zeker iets mee gedaan! En niet zomaar iets…! De hele maand september zal er elke week een nieuw verhaal online staan van een Power Vrouw!
 
Laat mij ze alvast aan je voorstellen!
fotograaf Danu Caris, portrait by Vera IJzelenberg
Danu Caris, portret door Vera IJzelenberg


#1 Fotograaf Danu Caris

Danu heeft dit jaar zichzelf een doel gesteld om iedere maand minimaal 1 nacht in het buitenland te slapen. Haar avonturen op reis legt ze op een verbazingwekkend mooie manier vast!

Daarnaast heeft Danu de moeilijke stap genomen om haar zekere baan op te geven, en nu 100% voor haar eigen bedrijf te gaan als Freelance Fotograaf!

 
 
> Volg de reizen van Danu Caris en haar belevenissen als fotograaf via haar Instagram (@danu.caris), Facebook (@danu.portfolio) & website (www.danucaris.nl)!

Visual Communication Designer Myrthe Sterk, portrait by vera ijzelenberg
Myrthe Sterk, portret door Vera IJzelenberg

 

#2 Visual Communication Designer Myrthe Sterk

Myrthe is afgestudeerd met een project over Macht. Waarbij ze onderzocht wat de overeenkomsten zijn van artiest Beyonce en president Vladimir Putin in de manier waarop zij macht uitstralen en uitoefenen. En wat kan jij daar zelf van leren?

Daarnaast is ze bezig met een master Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

 
Lees haar gastblog: Hoe creëer je een power-look?
 
> Volg Designer Myrthe Sterk via Instagram (@myrthesterk) & Website (myrthesterk.nl)!

Video- & Performance Artist Daryl Fijneman, portrait by vera ijzelenberg
Daryl Fijneman, portret door Vera IJzelenberg

 
 
#3 Video- & Performance Artist Daryl Fijneman
Daryl onderzoekt in haar werk de fysieke en geestelijke verhoudingen tussen man en vrouw. Haar eigen ervaring met mannen is vaak de inspiratie van het terugkerende thema waarbij ze de grenzen op zoekt van lust en pijn.
 
Daryl is op het moment werkzaam bij Buro Werktuig in Tilburg als Filmmaker.
 
 
> Volg Video- & Performance Artist Daryl Fijneman via Instagram (@darylfijneman) & Vimeo Facebook!

 

"#4

 
#4 Lifestyle- & Zwangerschap Coach Gwen Baijens
Gwen is eigenaar van haar eigen bedrijf NewG by Gwen waarbij ze mensen begeleidt een gezonde levensstijl te creëren die bij de persoon past en die levenslang vol te houden is.
 
Daarnaast is de positieve jonge moeder bezig met het opzetten van ‘Studio Mama’s’ waarbij ze aankomende moeders begeleidt met de zwangerschap.
 
 
> Volg Moeder, Lifestyle & Zwangerschapscoach; Gwen Baijens via Facebook (NewGbyGwen) & website (newgbygwen.com)