Urban fotoshoot met fotograaf Sanne de Laat

Urban Fotoshoot met Sanne de Laat in Breda

De mensen die mij een beetje volgen weten dat ik regelmatig mensen via social media ontmoet. Zo ook collega fotograaf Sanne de Laat (@dontgiveurkidsacamera) voor een urban fotoshoot. 

Sanne studeert Communication & Multimedia Design in Den Bosch en is op het moment druk bezig met haar afstudeerproject. Het maatschappelijk betrokken project gaat over de ontbrekende diversiteit in de media die ze door middel van portretten een gezicht geeft. Super tof! 

Naast dat Sanne fotografeert, staat ze ook regelmatig zelf voor de camera. Die combinatie vind ik altijd heel fijn om mee samen te werken omdat je dan van elkaar kan leren en inspireren. 

Hoe ziet een urban fotoshoot eruit? 

We begonnen vanuit een moodboard. Sanne had er al eentje gemaakt met de stijl die ze tof leek voor de fotoshoot: urban style. Met die feeling ging ik zelf ook een aantal beelden bij elkaar verzamelen via Pinterest. 

Pinterest gebruik ik wel vaker voor shoots, het is ideaal om fotografische beelden bij elkaar te zoeken en er een moodboard van te maken. Dat maakt de sfeer visueel en weet de ander beter wat jij voor de fotoshoot voor ogen hebt. Ook is het handig als inspiratie voor verschillende poses.

Locatie voor een urban fotoshoot

Urban betekent stads. Gebouwen, bruggen, wegen, verkeer, kortom alles was in een stad te vinden is. Vaak zie je dat een urban fotoshoot ook een wat meer industriële vibe heeft. Bijv door oude gebouwen, vlakke terreinen en lege panden. Dit geeft de locatie voor de fotoshoot een rauw speels randje. 

Zelf vind ik urban locaties altijd heel tof, zeker als het is opgepikt door creatives die van een vervallen locatie weer een broeiend inspirerend gebied maken. 

Zo is dat ook gebeurt bij de locatie waar we voor deze urban fotoshoot zijn gaan shooten.

Welke outfit voor een urban fotoshoot? 

Locatie check. Outfit…hmmm wat trek je eigenlijk aan voor een urban fotoshoot? Dat kan echt van alles zijn! Urban is in principe streetstyle/streetwear. Voor deze shoot hebben we gekozen voor een lekkere comfy joggingbroek met een bomberjack, zwarte trui en natuurlijk een paar goede sneakers.

Ik adviseer altijd om effen kleding te dragen tijdens shoots. Een fel kleurtje is leuk, valt op, printje kan ook, of gewoon een mooie rustige tint. Grote teksten op t-shirts en truien zou ik zelf afraden omdat dat erg de aandacht kan trekken. Sanne droeg wel een gave trui met een tekst erop, maar dat paste in dit geval bij de sfeer van de urban fotoshoot. 

Shoot time!

Van te voren hadden we besproken dat we de urban fotoshoot een speels en dynamisch tintje wilde geven. Door dit in je achterhoofd te houden maakt het dat de beelden meer gaan leven en met elkaar verbonden worden. Ze gaan samen een verhaal vertellen.

Ik kan de shoot zeker geslaagd noemen en hopelijk komen er nog meer samenwerkingen in de toekomst! Benieuwd naar het werk van Sanne? Neem een kijkje op haar website www.sannedelaat.com of op haar instagram @dontgiveurkidsacamera

Welke productfotografie is geschikt voor mijn bedrijf?

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Ik denk graag met je via een vrijblijvend adviesgesprek of download mijn gratis e-guide.