Portret fotografie Vera IJzelenberg

Hee, wat leuk dat je er bent!

Hi, ik ben Vera, freelance fotograaf en ontwerper die leeft voor het verbeelden van verhalen. Vaak met een sociale boodschap. Ik kom met inspirerende ondernemers & merken samen om hun verhaal op een creatieve manier te verbeelden. Beelden die een verhaal vertellen, beelden die inspireren.

Hoe het allemaal begon...

Ergens hier ver vandaan, in een heel klein dorpje in Zeeland, woonde een klein blond meisje. Ze spaarde al haar zakcentjes bij elkaar om een compact camera te kopen. Ze begon met het maken van foto’s insecten op bloemetjes, maar al snel ruilde ze die in voor portret foto’s en videoclips van haar kat Billy. Die ze zorgvuldig poppenkleertjes had aangetrokken, in haar offence; hij genoot van de aandacht. Uiteindelijk dook ze de kledingkast van haar moeder in om met vriendinnen mode fotoshoots te houden en dramatische speelfilms op te nemen.

Afstudeer project 2017: Blonde, blue eyes and a Hijab – Under the veil. 
Meer weten? Lees de blog 

...en toen naar de kunstacademie

Heel veel nachtjes slapen verder werd het Zeeuwse meisje 17 jaar en was het tijd om haar vleugels uit te slaan. Ze verhuisde naar Breda om daar de opleiding Grafisch Ontwerp te volgen op de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost. Haar passie voor foto en videografie verdween niet, sterker nog, het werd alleen nog maar groter! 

Gelukkig gaf de academie de ruimte om hier mee verder te gaan binnen de opleiding en studeerde ze uiteindelijk af met een short docu genaamd: Blonde, blue eyes and a Hijab – Under the veil. Een onderzoek naar waarom vrouwen in Nederland ervoor kiezen een hoofddoek te dragen en een documentatie van haar eigen ervaring met het dragen van een hoofddoek.

...werken als creative manager

Na het afstuderen kon de Zeeuwse, en inmiddels ook ingeburgerde Branbandse, aan de slag als creative manager bij het fair trade bedrijf Cotton Ball Lights. Waar ze verantwoordelijk was voor alle visuele communicatie. Dit bestond uit het creëren van verpakkingen, flyers, magazines, social content, video’s en product fotografie. Zo ging ze bijv. in mooie interieurs de producten van Cotton Ball Lights foto- en videograferen en deed ze de styling en fotografie van een tafel setting shoot!

product fotografie cotton ball lights

Meer lezen over wat ik voor jou kan doen? Bekijk deze pagina 

Fast forward naar nu...

Inmiddels ben ik verhuisd en woon ik in een klein appartementje in Rotterdam. In oktober 2020 heb ik dan eindelijk het besluit genomen om mijn vaste baan op te zeggen en per januari 2021 fulltime als freelance fotograaf te gaan werken! Spannende stap maar ook ontzettend leuk om zo mijn droom achter na te gaan! 

Nu kom ik met inspirerende ondernemers & bedrijven samen om hun verhaal op een creatieve manier te verbeelden. Beelden die een verhaal vertellen, beelden die inspireren.

Door mijn achtergrond als Grafisch Ontwerper heb ik o.a. ervaring in het maken van social media content, webite banners, flyers, posters, brochures en magazines. Hierdoor fotografeer ik niet alleen wat ‘mooie plaatjes’ maar weet ik welke verschillende beelden nodig zijn om ze te kunnen inzetten in diverse media. Zodat jij jouw foto’s zo breed mogelijk kan inzetten.

Samenwerking tot succes!

Ik geloof heilig in het supporten van elkaar en het bundelen van krachten. Ieder heeft een eigen talent, kracht en visie die het verdient om uitgelicht te worden. Het is geen wedstrijd wie er het beste is, maar een samenwerking om met elkaar succes te behalen. Ieder op zijn/haar eigen manier. Met deze visie doe ik dan ook mijn uiterste best om beelden te maken die bijdragen aan het succes van jouw bedrijf.

Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Check deze pagina.

Fashion fotografie fotoshoot
Fotoshoot in de natuur

Meer zien? Lees de blog 

Nog wat random dingen waar ik blij van wordt:
  • Dansen! (lekker freestyle in huis of in de kroeg)
  • Motor rijden! (Sinds kort heb ik mijn rijbewijs dus let’s go!)
  • Plantjes! (Ja mijn huis is inmiddels meer een jungle)
  • Reizen! (heerlijk om nieuwe culturen en plekken te ontdekken)
  • Nieuwe connecties maken en elkaar inspireren!