Vera IJzelenberg

Mode- & Productfotograaf

Ik help webshops aan sprekende foto’s van hun producten en collecties. Foto’s waarmee je jouw klanten inspireert én converteert!

Vera Yve Fotografie - Product en Modefotograaf

Verhalen verbeelden...

Je kunt denken aan een lookbook, campagne, of foto’s van jouw nieuwe collectie voor je webshop, socials en catalogus!

Ik leef voor het verbeelden van verhalen en denk dan ook graag mee hoe we jouw brand story op een positieve en inclusieve manier in beeld kunnen brengen. Dit doe ik door brainstormsessie waarbij we samen gaan kijken naar je stijl, naar wat jij belangrijk vind, en wat je de wereld wilt vertellen. We gaan dan ook niet zomaar foto’s maken, maar kijken echt hoe jouw producten en visie het mooist tot zijn recht komt. 

Door mijn Grafisch achtergrond heb ik o.a. ervaring in het maken van social media content, website banners, flyers, posters, brochures en magazines. Hierdoor fotografeer ik niet alleen wat ‘mooie plaatjes’ maar weet ik welke verschillende beelden nodig zijn om ze te kunnen inzetten in diverse media. Zodat jij jouw foto’s zo breed mogelijk kan inzetten.

A lil' background story

Al van klein af aan was ik gefascineerd door modetijdschriften. Ik knipte de mooiste beelden eruit en maakte mijn eigen magazine met collages van de beelden, portretten en schreef er verzonnen verhalen bij. Ook maakte ik met mijn compact camera foto’s van mijn kat Billy (die ik zorgvuldig poppenkleertjes had aangetrokken, in my offence; hij genoot van de aandacht) en uiteindelijk in de kledingkast van mijn moeder gedoken om met vriendinnen die model stonden een heuze ‘fashion shoot’ te houden. Die drang om verhalen te verbeelden is nooit weg gegaan. 

Ook tijdens mijn studie Grafisch Ontwerp aan AKV St. Joost bleef ik mijn interesse in fotografie houden, zo heb ik o.a. een minor (analoge) fotografie gedaan aan de kunstacademie in Porto en speelde fotografie en film altijd een grote rol in mijn ‘grafische’ projecten. O.a. in dit project.

Na het afstuderen heb ik als creative manager bij het fair trade bedrijf Cotton Ball Lights gewerkt. Waar ik verantwoordelijk was voor alle visuele communicatie. Dit bestond uit het creëren van verpakkingen, flyers, magazines, social content, video’s en product fotografie. Zo fotografeerde ik o.a. in mooie interieurs de producten van Cotton Ball Lights en LEDR.

In oktober 2020, midden in de lockdown, voelde het alsof ik klaar was voor het freelanceleven! Ik heb mijn baan opgezegd en werk nu sinds januari 2021 fulltime als fotograaf. Het was een spannende stap, maar de beste die ik ooit heb gezet!

Wat mij inspireert

Wat mij het meeste inspireert, is de drive achter een onderneming. Jouw verhaal. Ik vind het mooi om te zien als mensen achter hun dromen aan gaan en werk daar dan ook graag aan mee! Ik hoop dan ook mooie campagnes te fotograferen die niet alleen veel sales opleveren, maar ook een positieve impact hebben op klanten. Het liefste fotografeer ik modellen dan ook op een krachtige en natuurlijke manier, zonder te veel retouche. Juist die ‘imperfecties’ maken een verhaal echt en compleet.

Daarbij geloof ik heilig in het supporten van elkaar en het bundelen van krachten. Ieder heeft een eigen talent, kracht en visie die het verdient om uitgelicht te worden. Het is geen wedstrijd wie er het beste is, maar een samenwerking om met elkaar succes te behalen. Met deze visie werk ik dan ook graag samen met een creatief team om beelden te maken die bijdragen aan het succes van jouw bedrijf.

Ready to meet?

Nog wat random dingen waar ik blij van wordt:

  • Dansen – lekker freestyle in huis of in de kroeg.
  • Motor rijden – Sinds 1,5 jaar heb ik mijn rijbewijs dus let’s go!
  • Plantjes – Ja mijn huis is inmiddels meer een jungle.
  • Schrijven – Op mijn blog levenalsfotograaf.nl schrijf ik over mijn ondernemersavontuur.
  • Reizen – Heerlijk om nieuwe culturen en plekken te ontdekken.
  • Nieuwe connecties maken en elkaar inspireren!