Lookbook Fotografie

Productfotografie met model in studio

Tijdens de lookbook fotoshoot maken we foto’s van jouw producten met modellen. Zo kan de klant zien hoe de producten eruit zien, maar ook geïnspireerd worden door hoe de outfit gedragen kan worden.

Hoe werkt het?

Model

Voor een snelle workflow kan een ervaren model erg prettig werken. Je kan zelf een model regelen of ik kan je helpen bij het zoeken naar een geschikt model.

Visagie

Voor een professionele look is het aan te raden om een visagist in te huren. Bespreek wat voor look bij de shoot past. Ik werk regelmatig met visagisten, dus ik kan je er zeker eentje aan raden.

Styling

Tijdens de fotoshoot is het belangrijk dat er altijd iemand beschikbaar is die de styling van het haar & outfits in de gaten houd. Maar nog belangrijker; de producten zelf. Hier heb ik zelf niet altijd tijd voor, en kan ik mij puur richten op de fotografie. Dit zorgt er voor dat al je producten altijd perfect op de foto staan.

Locatie + Studio apparatuur

Ik ben flexibel en reis graag naar de dichtstbijzijnde studio bij jou in de buurt. De prijzen zijn exclusief locatie. Het kan  soms nodig zijn om nog extra apparatuur te huren als die niet aanwezig zijn op de locatie.

Wat kan je verwachten?

Modefotograaf Look book foto's kleding met model
Modefotograaf Look book foto's kleding met model

Let's start!

Eerder werk:

Veel gestelde vragen

Wat leuk dat je een shoot wilt boeken! Je kunt dit doen door een e-mail te sturen naar info(@)verayve.com of door bovenstaande contactformulier in te vullen. Zodra ik je bericht ontvangen heb, neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

In mijn prijs zit inbegrepen het gebruik van; Canon RP, diverse objectieven, Manfrotto statief, Continue LED Light + octobox + statief. 

Het kan het soms nodig zijn om nog extra apparatuur te huren als die niet aanwezig zijn op de locatie. Dit zal ik met je overleggen.

Ik kan je helpen met het vinden van een juist model door mijn netwerk aan te spreken, vervolgens zal ik een grove voorselectie maken aan de hand van jouw voorkeuren en die aan je voorleggen.

Voor een professionele look is het aan te raden om een visagist in te huren. Ik werk regelmatig met visagisten, dus ik kan je er zeker eentje aan raden. 

Tijdens fotoshoots op locatie is het belangrijk dat er altijd iemand beschikbaar is die de styling van het haar & outfits in de gaten houdt. Maar nog belangrijker; de producten zelf. Hier heb ik zelf niet altijd tijd voor. Dit zorgt er voor dat al je producten altijd perfect op de foto staan.

Ik kom graag langs bij een studio bij jou in de buurt. Hiervoor reken een kleine reiskostenvergoeding (€ 0,30 p/km) vanaf mijn woonplaats in Breda.

Bij een lookbook shoot is dat wel gebruikelijk en handig. Ook maak ik gebruik van een tethered kabel zodat het team mee kan kijken op mijn laptop tijdens de shoot. Dit is handig voor directe feedback tijdens de shoot.

Afhankelijk van onze afspraken maak ik verschillende foto’s van de producten in total shots, close-up, detail en overzicht, zodat je gevarieerde beelden krijgt die je kan inzetten voor je website en catalogus.

Ik maak gebruik van een tethered kabel zodat het team mee kan kijken op mijn laptop tijdens de shoot. Hierdoor is het mogelijk om op locatie eventueel al de foto’s uit te kiezen.

Is daar geen tijd voor, dan deel ik de onbewerkte foto’s via een online gallery waar jij vervolgens een selectie uit kunt maken. Zodra je de selectie hebt doorgegeven ga ik ermee aan de slag om ze zorgvuldig te bewerken.

Afhankelijk van de shoot en wat we afspreken zul je de foto’s binnen 1 week via een online drive ontvangen.

Alle foto’s ontvang je in HD & WEB formaat.

Het WEB formaat is de aangepaste maat die je aan mij doorgeeft. Je wilt bijvoorbeeld de foto’s in het vierkant, 1200px X 1200px. Dan zorg ik dat je de foto’s in dit formaat krijgt. Ook let ik er altijd op dat de WEB foto’s ONDER de 1MB groot zijn, zodat ze je website niet vertragen.

Voor lookbook/packshots foto’s reken ik een prijs per foto met een starttarief van 65,-. Zo weten we beide waar we aan toe zijn.

In de meeste gevallen ontvang je de factuur na de fotoshoot. Voor sommige offertes zal ik een aanbetaling vragen. Dit overleggen we van tevoren.

Wil je iets veranderen aan de productfoto’s? Dan kan je dit natuurlijk aangeven en zal ik dit direct verbeteren. Ben je tevreden? De foto’s zijn direct klaar om te downloaden.

Bij het afnemen van mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing, hierin zit ook een algemene licentie bijgesloten voor het gebruik van de foto’s. Lees deze goed door voordat je de foto’s gaat publiceren.