Updates & info

Update april 2022:
Vrijdag 23 september organiseer ik een shootdag voor webshops en brands mét visagie op een hele toffe locatie! Claim hier je spot!
Update februari 2022:
YES! Een van mijn doelen dit jaar is om mijn bedrijf zo duurzaam mogelijk te maken. Hoe ik dat wil doen? Dat lees je hier.
Update januari 2022:
Mijn eerste jaar als freelancer zit erop en dat vier ik! Kijk op deze pagina of op mijn instagram (@verayve.photo) wat je moet doen om een portretshoot te winnen.
Update dec 2021:
Ook heb ik nu een shop geopend bij Werk aan de Muur. Je kunt de prints bekijken via deze link.
Update oktober 2021:
Spannend! Ik heb een shop geopend waar ik mijn fotografie werk verkoop. Voornamelijk van mijn reizen. Je kunt de prints bestellen via deze link.
Update augustus 2021:
De agenda van augustus en september staat weer open! Plan nu je shoot in!
Let op; 4 t/m 14 oktober ben ik met vakantie. Wil je in oktober een shoot plannen? Dit kan vanaf 15 oktober weer!
Update juli 2021:
Van 17 juli t/m 1 augustus geniet ik van een vakantie. Het kan dus zijn dat het iets langer duurt voordat je antwoord krijgt. Tot snel weer!
Update april 2021:
Deze maand organiseer ik op verschillende plekken minishoots. O.a. in Breda, Rotterdam en Zeeland. Reserveer je plekje op de minishoot pagina.
Update februari 2021:
Ik organiseer een winactie! Kijk op mijn instagram (@verayve.photo) wat je moet doen om een shoot te winnen.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat leuk dat je een shoot wilt boeken! Je kunt dit doen door een email te sturen naar info(@)verayve.com of door het contactformulier in te vullen onder het kopje ‘contact’. Zodra ik je bericht ontvangen heb neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Ik ben flexibel dus we kunnen samen kijken naar een geschikte datum. Houd er rekening mee dat weekenden de meest gevraagde dagen zijn. Om teleurstelling te voorkomen is het handig om ruim van te voren te boeken. Soms komt het voor dat er toch een gaatje vrij komt op korte termijn, hiervoor maak ik gebruik van een reservelijst. Is je boekdatum ver in de toekomst en zou je toch liever eerder willen? Dan kan ik je op de reservelijst zetten en bel ik je zodra iemand afzegt.

Je vind de pakketten en prijzen onder de kopjes ‘Creative Portrait Shoot’, ‘Personal Branding Shoot’ en ‘Product Shoot’. Pakket op maat? Dat kan! Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en samen spreken we over de mogelijkheden.

Ik ga uit van goed vertrouwen en zal bij fotoshoots van 1 – 4 uur vragen om het factuurbedrag te voldoen vlak na de fotosessie. Als ik voor een groter dagdeel of grotere bedrijfsopdrachten wordt gevraagd, zal ik een aanbetaling vragen. Dit overleggen we van te voren via een offerte.

Als de fotoshoot is geweest zal ik met je foto’s aan de slag gaan om ze te bewerken. Afhankelijk van de shoot en wat we afspreken zul je de foto’s 2-4 weken via een online drive ontvangen.

Ik fotografeer in RAW, dat zijn grote bestanden die veel informatie van de foto bevat. Om de foto’s zo mooi mogelijk tot z’n recht te laten komen is het nodig om de ruwe foto’s één voor één te bewerken. Ook voeg ik soms meerdere foto’s bij elkaar om die ene top foto te maken! Bij het bewerken kijk ik naar de belichting, contrast, kleurtemperatuur etc. Pukkeltjes kunnen eventueel weggewerkt worden maar ik probeer zoveel mogelijk bij de werkelijkheid te blijven.

Het zoeken van een locatie hoef je niet alleen te doen. Zelf heb ik natuurlijk al wel wat gave plekjes in Nederland ontdekt zowel in de stad als in de natuur. Maar je kan zelf ook met voorstellen komen. Ik geloof heilig in de kracht van samenwerken en samen vinden we de mooiste locaties voor jouw fotoshoot.

Dat is niet erg, ik ben flexibel en kan jullie kant op komen. Wel reken ik een kleine reiskostenvergoeding (€ 0,25 p/km) vanaf mijn woonplaats in Rotterdam. Ook ben ik regelmatig in de buurt van Goes, Zeeland te vinden. 

Het moodboard is gemaakt, locatie staat vast, de concrete plannen van de shoot zijn doorgesproken en nu? Zorg er in ieder geval voor dat je goed uitgerust bent en een volle maag hebt op de dag van de shoot. Feel good, look good zeggen ze niet voor niets! En voor de rest gaan we vooral plezier maken! Wil je meer tips voor de voorbereiding of lezen hoe zo’n dag eruit ziet? Kijk eens tussen mijn blogs.

Bij regen kunnen we overleggen of de shoot doorgaat of niet. Soms heb ik hele verrassende shoot locaties gevonden juist omdat we moesten afwijken van het plan. Te veel regen? Dan plannen we gewoon een nieuwe afspraak in.

Het kan soms zo ongemakkelijk zijn om op de foto te gaan… Want hoe moet je kijken? Waar laat je je armen? En welke houding neem je aan? Ahhh! Veel te veel om aan te denken! Dat begrijp ik he-le-maal! Haha! Om je over die ongemakkelijkheid heen te helpen geef ik je gelijk concrete aanwijzingen over het poseren. 

Dit lijkt misschien erg stijf en absoluut niet spontaan? Toch? 

In mijn ervaring is dit echt anders. Als je juist de camera gaat negeren en doet alsof die er niet is, dan blijft het ongemakkelijk. Zie het als de grote olifant in de kamer. Je kunt hem negeren, maar daarvan gaat hij niet weg. 

Juist op het moment dat je de fotoshoot aan gaat gebeuren er magische dingen! Als opstapje geef ik je dus concrete poses; gewoon om aan de slag te gaan. Daarmee kan je een beetje wennen aan de camera en aan mijn manier van werken. Ik stel je op je gemak, jij wordt losser en je zult zien dat het poseren steeds makkelijker gaat en dus ook veel spontanere foto’s uit komen!