Updates & info

Update december 2022:
In januari al zomerse shots van je producten? Laat je producten met mij mee reizen naar Tenerife! Speciaal voor webshops met kleine producten! Meer info lees je hier.
Update april 2022:
Vrijdag 23 september organiseer ik een shootdag voor webshops en brands mét visagie op een hele toffe locatie! Claim hier je spot!
Update februari 2022:
YES! Een van mijn doelen dit jaar is om mijn bedrijf zo duurzaam mogelijk te maken. Hoe ik dat wil doen? Dat lees je hier.
Update januari 2022:
Mijn eerste jaar als freelancer zit erop en dat vier ik! Kijk op deze pagina of op mijn instagram (@verayve.photo) wat je moet doen om een portretshoot te winnen.
Update dec 2021:
Ook heb ik nu een shop geopend bij Werk aan de Muur. Je kunt de prints bekijken via deze link.
Update oktober 2021:
Spannend! Ik heb een shop geopend waar ik mijn fotografie werk verkoop. Voornamelijk van mijn reizen. Je kunt de prints bestellen via deze link.
Update augustus 2021:
De agenda van augustus en september staat weer open! Plan nu je shoot in!
Let op; 4 t/m 14 oktober ben ik met vakantie. Wil je in oktober een shoot plannen? Dit kan vanaf 15 oktober weer!
Update juli 2021:
Van 17 juli t/m 1 augustus geniet ik van een vakantie. Het kan dus zijn dat het iets langer duurt voordat je antwoord krijgt. Tot snel weer!
Update april 2021:
Deze maand organiseer ik op verschillende plekken minishoots. O.a. in Breda, Rotterdam en Zeeland. Reserveer je plekje op de minishoot pagina.
Update februari 2021:
Ik organiseer een winactie! Kijk op mijn instagram (@verayve.photo) wat je moet doen om een shoot te winnen.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat leuk dat je een shoot wilt boeken! Je kunt dit doen door een e-mail te sturen naar info(@)verayve.com of door het contactformulier in te vullen onder het kopje ‘contact’. Zodra ik je bericht ontvangen heb, neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

In mijn prijs zit inbegrepen het gebruik van; Canon RP, diverse objectieven, Manfrotto statief, Continue LED Light + octobox + statief. 

Het kan het soms nodig zijn om nog extra apparatuur te huren als die niet aanwezig zijn op de locatie. Dit zal ik met je overleggen.

Tijdens fotoshoots op locatie is het belangrijk dat er altijd iemand beschikbaar is die de styling van het haar & outfits in de gaten houdt. Maar nog belangrijker; de producten zelf. Hier heb ik zelf niet altijd tijd voor. Dit zorgt er voor dat al je producten altijd perfect op de foto staan.

Voor een professionele look is het aan te raden om een visagist in te huren. Ik werk regelmatig met visagisten, dus ik kan je er zeker eentje aan raden. 

Het fotograferen van kleine producten doe ik in mijn kleine studio thuis. Voor grotere producten kan ik op locatie langskomen.

Ik help je graag met het vinden van de juiste locatie in binnen- en buitenland. Denk aan; (daglicht)studio’s, gave interieurs en buiten locaties zowel in de stad als in de natuur. Ik zal je een aantal voorstellen doen, het is uiteindelijk aan jou om de knoop door te hakken en een locatie te boeken.

Ik reken een kleine reiskostenvergoeding (€ 0,30 p/km) vanaf mijn woonplaats in Breda. Ook ben ik regelmatig in de buurt van Rotterdam en Goes, Zeeland te vinden.

Ja, het is mogelijk om je producten naar mij op te sturen. Ik heb een kleine studio waar ik leuke product sets kan stylen en fotograferen, maar ook gewoon standaard met een witte achtergrond in JPG en PNG (packshot). Handig voor bijvoorbeeld maandelijkse content creatie.

Bij een product shoot op locatie is dat wel gebruikelijk en handig. Ook maak ik gebruik van een tethered kabel zodat het team mee kan kijken op mijn laptop tijdens de shoot. Dit is handig voor directe feedback tijdens de productshoot.

Als je de producten naar mij opstuurt, hoeft dat niet. Ik heb een kleine studio waar ik de productfoto’s maak. Ook kan ik leuke product sets stylen en fotograferen. Tijdens de shoot hoef je zelf niet aanwezig te zijn. Ik zal je alles uit handen nemen, je hoeft alleen nog maar de producten naar mij op te sturen! Zorg er voor dat de producten goed verpakt en zonder gebruikssporen worden verzonden.

Afhankelijk van onze afspraken maak ik verschillende foto’s van de producten in total shots, close-up, detail en overzicht, zodat je gevarieerde beelden krijgt die je kan inzetten voor je website en catalogus.

Als de fotoshoot klaar is, deel ik de onbewerkte foto’s via een online gallery waar jij vervolgens een selectie uit kunt maken. Zodra je de selectie hebt doorgegeven ga ik ermee aan de slag om ze zorgvuldig te bewerken.

Shoots op locatie: Ik maak gebruik van een tethered kabel zodat het team mee kan kijken op mijn laptop tijdens de shoot. Hierdoor is het mogelijk om op locatie eventueel al de foto’s uit te kiezen. Is daar geen tijd voor, dan kan dit ook later via een online gallery.

Ik fotografeer in RAW, dat zijn grote bestanden die veel informatie van de foto bevat. Om de foto’s zo mooi mogelijk tot z’n recht te laten komen is het nodig om de ruwe foto’s één voor één te bewerken. Ook voeg ik soms meerdere foto’s bij elkaar om die ene top foto te maken! Bij het bewerken kijk ik naar de belichting, contrast, kleurtemperatuur etc.

Hoe nieuw de producten ook zijn, ze kunnen alsnog krasjes, pluisjes of andere onzuiverheden bevatten. Deze haal ik zorgvuldig weg.

Bij shoots op locatie kunnen er soms ook objecten in beeld zijn die we ter plaatsen niet kunnen weghalen, denk aan bijvoorbeeld stopcontacten. Deze kunnen afleiden van het producten en verwijder ik tijdens de nabewerking.

Afhankelijk van de shoot en wat we afspreken zul je de foto’s binnen 1 week via een online drive ontvangen.

Alle foto’s ontvang je in HD & WEB formaat.

Het WEB formaat is de aangepaste maat die je aan mij doorgeeft. Je wilt bijvoorbeeld de foto’s in het vierkant, 1200px X 1200px. Dan zorg ik dat je de foto’s in dit formaat krijgt. Ook let ik er altijd op dat de WEB foto’s ONDER de 1MB groot zijn, zodat ze je website niet vertragen.

In de meeste gevallen ontvang je de factuur na de fotoshoot. Voor sommige offertes zal ik een aanbetaling vragen. Dit overleggen we van tevoren.

Wil je iets veranderen aan de productfoto’s? Dan kan je dit natuurlijk aangeven en zal ik dit direct verbeteren. Ben je tevreden? De foto’s zijn direct klaar om te downloaden. Vervolgens stuur ik de producten terug.

Bij het afnemen van mijn diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing, hierin zit ook een algemene licentie bijgesloten voor het gebruik van de foto’s. Lees deze goed door voordat je de foto’s gaat publiceren.