Fashion Fotografie

Met Fashion fotografie breng je jouw brand story tot leven. 

Fashion Fotografie bij ahoy rotterdam met jesseyrodrigus

Modefotografie

Met fashion/modefotografie vertel je een verhaal. De foto sells a lifestyle. Meestal is het doel van modefotografie het aanprijzen van producten en kleding. Deze laat je terug komen in een inspirerende omgeving waar de focus ligt op de sfeer en stijl van jouw merk. Dat is dus perfect om het verhaal van jouw bedrijf, jouw brand story, te vertellen.

Campagne shoot

Met een campagne shoot pakken we helemaal uit om de ultieme product beleving neer te zetten die aan sluit bij jouw merk! 

Lookbook shoot

Tijdens de lookbook fotoshoot maken we foto’s van jouw kleding/producten met modellen. Zo kan de klant zien hoe de kleding eruit ziet, maar ook geïnspireerd worden door hoe de kleding gedragen kan worden.

Hoe werkt het?

1. Voorkeuren aangeven

Allereerst is het fijn om elkaar te leren kennen: wie ben jij, wat voor bedrijf heb je, wat verkoop je en waarom? Ik hoor graag je ideeën over de fashtion shoot en wat je wensen zijn. Hierin denk ik graag met je mee.

2. Moodboard

Ik vraag je om zelf een moodboard te maken met de stijl van de shoot. Deze bespreken we en op aanvulling daarvan maak ik zelf ook een moodboard. Zo weten we zeker dat we op een lijn zitten.

3. Locatie & Team

We gaan opzoek naar een geschikte locatie voor de fashion shoot. Ook kan ik helpen bij het samenstellen van het team. Zo heb ik een fijne samenwerking met een visagist en kan ik mijn netwerk aanspreken voor modellen.

4. Shoot time!

Afhankelijk van onze afspraken maak ik verschillende foto’s van de producten in close-up, detail en overzicht, zodat je gevarieerde beelden krijgt die je kan inzetten voor je website en catalogus.

5. De bewerking

Na de shoot zal ik de foto’s naar je sturen voor een selectie. Zodra je de selectie hebt doorgegeven ga ik aan de slag om de foto’s zorgvuldig na te bewerken. 

4. Shoot bevestigen

Ben je tevreden? De foto’s zijn direct klaar om te downloaden. 

Eerder werk:

Dit zeggen anderen over de fashion shoot!

"Ongeveer twee weken geleden een fotoshoot gehad voor het bedrijf waar ik werk. Vera is de hele dag op locatie geweest en heeft echt prachtige foto's geschoten, waar amper bewerking voor nodig was. 😉 De samenwerking verliep erg prettig en Vera is erg professioneel ingesteld. Voor de volgende fotoshoot gaan we zeker contact opnemen met Vera!"
Fashion fotoshoot met tassen van Berba | Modefotografie
Maayke
Berba Lederwaren
“Ik heb meerdere keren met Vera samen geshoot, Vera is een hele lieve spontane meid. Ze neemt goed de regie binnen een fotoshoot maar staat ook zeker open voor andere ideeën, deze fijne samenwerking met Vera zorgt voor een super eindresultaat!”
portret en lifestyle fotoshoot met instagrammer Pien van der Sommen
Pien
Fashion Instagrammer
“Vera is een super aardige en professionele fotografe met een heldere visie. Ze wist mij vanaf het eerste moment al op mijn gemak te stellen en dit heeft prachtige foto’s als resultaat gehad. Vera kwam met creatieve ideeën en concepten tijdens de fotoshoot. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf van een andere kant zag, ik vond de foto’s prachtig!”
Creatieve Fotoshoot
Naomi
"Met Vera shooten is zeker een aanrader. Het is erg gezellig en ze staat ook open voor nieuwe ideeën van het model, wat ik zelf heel fijn vind. Dan kan je leuk experimenteren tijdens de shoot met erg mooie resultaten!"
Instagram shoot met @Bunganoz
Bunga
Model

Veel gestelde vragen

Met fashion fotografie vertel je een verhaal. De foto sells a lifestyle. Meestal is het doel van fotografie het aanprijzen van producten en kleding. Deze laat je terug komen in een inspirerende omgeving waar de focus ligt op de sfeer en stijl van jouw merk. Dat is dus perfect om het verhaal van jouw bedrijf, jouw brand story, te vertellen.

Ontzettend veel! Je kunt denken aan een lookbook, campagne of foto’s van jouw nieuwe collectie voor op je webshop. En natuurlijk inspirerende beelden voor op de socials!

Wat leuk dat je een shoot wilt boeken! Je kunt dit doen door een email te sturen naar info(@)verayve.com of door het contactformulier in te vullen. Zodra ik je bericht ontvangen heb, neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Voor alle bedrijven en webshops die hun klanten willen inspireren met foto’s van hun producten. Zelf heb ik een aantal jaar bij een bedrijf gewerkt als creative manager. Daar werd het al snel duidelijk dat je met alleen product foto’s met witte achtergronden er niet meer komt.

Het is belangrijk om je klanten te inspireren met een levensstijl. Laat zien hoe het product staat op het model, en/of hoe je het kunt gebruiken.

Ook zijn sfeervolle fashion foto’s veel leuker om te delen op bijv. social media en zullen jouw klanten je daardoor sneller gaan volgen.

Het zoeken van een locatie hoef je niet alleen te doen. Zelf heb ik natuurlijk al wel wat gave plekjes in Nederland ontdekt zowel in de stad als in de natuur. Maar je kan zelf ook met voorstellen komen. Ik geloof heilig in de kracht van samenwerken en samen vinden we de mooiste locaties voor jouw fotoshoot.

Het liefst werk ik met een thema, bijvoorbeeld een paar steekwoorden die jouw merk omschrijven en die centraal staan in de shoot. Vaak heeft de klant zelf al een moodboard gemaakt om de stijl op elkaar af te stemmen. Ook kan ik zelf een moodboard maken van de ideeën die we besproken hebben, zodat we zeker weten dat we op dezelfde lijn liggen en ter inspiratie van bijv. poses.

Afhankelijk van onze afspraken maak ik verschillende foto’s van de producten/kleding in close-up, detail en overzicht, zodat je gevarieerde beelden krijgt die je kan inzetten voor je website en catalogus.

Don’t worry, ik zorg voor alle apparatuur die ik nodig heb! Zelf heb ik 2 studiolampen tot mijn beschikking dat is handig voor binnenlocaties. Soms kan het nodig zijn om extra apparatuur te huren.

Ook maak ik gebruik van een tethered kabel zodat het team mee kan kijken op mijn laptop tijdens de shoot. Dit is handig voor directe feedback tijdens de product shoot.

Als de fotoshoot klaar is, maak ik een contactsheet waar jij vervolgens een selectie uit kunt maken. Zodra je de selectie hebt doorgegeven ga ik ermee aan de slag om ze zorgvuldig te bewerken. Denk aan witbalans, contrast, kleur, maar ook onzuiverheden die afleiden haal ik weg.

Afhankelijk van de shoot en wat we afspreken zul je de foto’s in HD en WEB formaat (onder de 1 mb), binnen 1 à 2 weken via een online drive ontvangen.

Wil je iets veranderen aan de foto’s? Dan kan je dit natuurlijk aangeven en zal ik dit direct verbeteren. Ben je tevreden? De foto’s zijn direct klaar om te downloaden.