In de winter al zomerse shots van je producten?
Laat je producten met mij mee reizen naar Tenerife! Lees meer.

Hoe belangrijk zijn lookbook foto’s voor je webshop?

Toshy Fashion Fotoshoot in de studio fotografie.

Als je wel eens kleding hebt verkocht via Vinted of Marktplaats dan wordt er standaard naar aan-foto’s gevraagd (als je die niet al had toegevoegd aan de advertentie). AAN wattes? Foto’s waarbij de kleding en/of accessoires gedragen worden door een persoon. Je kunt ze ook wel in actie foto’s of lookbook foto’s noemen.

Laatst scrolde ik weer eens door wat webshops heen en merkte ook bij mijzelf weer hoe belangrijk zulke lookbook foto’s zijn voor je verkopen.

Op webshop 1 kwam ik terecht via een blog die leuke Nederlandse webshops aanraadde, het merk zag er leuk uit, maar toen ik naar de shoppagina ging zag ik een hele witte pagina met alleen productfoto’s van de items. Ik scrolde er wat doorheen, m’n oog viel nog even op een groene blouse, maar al snel klikte ik door naar webshop 2. 😬

Webshop 2 was eenzelfde soort merk en op de shoppagina sprong mijn oog weer op een groene blouse, dit keer gedragen door een model, haar outfit gestyled en in verschillende poses. Op de foto zag je niet goed hoe de blouse was, omdat het model een beetje gebogen zat, maar toch klikte ik op de foto om meer van het product te zien, maar ook om te zien hoe ze het combineren met de rest van de outfit. ✨

De koper wilt zien hoe de kleding valt, wat de verhoudingen zijn en hoe het gedragen kan worden. De lookbook foto’s helpen met het inschatten of de kleding iets voor hun is. 

Dus vraag jezelf af: wat doe jij om je klanten te inspireren en te prikkelen?✨🙌

Goede productfoto’s zorgen voor minder retouren

Daarbij zorgen goede productfoto’s die het product duidelijk en helder laten zien voor minder retouren en meer vertrouwen bij de klant. Denk maar eens na, voordat je zelf wat aanschaft online wil je ook even door wat foto’s kunnen bladeren om een goede inschatting te maken.

Daarom adviseer ik altijd om minimaal 3, maar liefst 5 foto’s van je producten te hebben op de productpagina.

Bekijk ook eens: Lookbook fotografie

Welke productfotografie is geschikt voor mijn bedrijf?

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Ik denk graag met je via een vrijblijvend adviesgesprek of download mijn gratis e-guide.