In de winter al zomerse shots van je producten?
Laat je producten met mij mee reizen naar Tenerife! Lees meer.

Hoe zet je packshot fotografie in voor je webshop?

Packshot productfotografie voor webshops en brands | met een witte achtergrond

Say wutte?! Als ik het tegen een klant over ‘packshots’ heb, krijg ik vaak de reactie ‘wat bedoel je daar precies mee?’ En dat is ook niet zo gek want je hoort veel vaker dat men het gewoon productfoto’s noemt.

Maar wat is packshot productfotografie nou eigenlijk? Het is eigenlijk heel simpel: Packshots zijn foto’s van producten met een egale witte (en vaak ook transparante) achtergrond. Hierbij worden de producten gefotografeerd met de meest optimale belichting en wordt er voor gezorgd dat oneffenheden uit beeld zijn waardoor de focus helemaal op het product ligt. 

Vaak wordt bij deze vorm van productfotografie de achtergrond helemaal verwijdert in de nabewerking waardoor je zeker weet dat de achtergrond egaal is. Ook kan er achteraf schaduwen worden toegevoegd aan de productfoto voor meer diepte.

Eigenlijk komt het woord ‘packshot’ van packaging shots. Hierbij gaat het om producten die nog in de verpakking zitten zoals bijvoorbeeld crèmes en douchegels, maar ook producten waarvan de verpakking onderdeel is van het product zoals de productfoto’s hieronder. Maar voor het gemak noem ik eigenlijk alle productfoto’s met een egale achtergrond packshots.

Wat is het doel van packshot fotografie?

Met packshot fotografie laat je duidelijk zien hoe het product eruit ziet, wat de kleuren en de verhoudingen zijn en van welk materiaal het is gemaakt. Zo weet die klant precies wat hij/zij kan verwachten als ze het product thuis gestuurd krijgen en verminderd het de kans op retouren.

Hoeveel productfoto’s per product?

Als je packshots wil laten maken voor je webshop dan adviseer ik eigenlijk altijd om minimaal 3, maar het liefst 5 foto’s te laten maken. Waarom? Denk maar eens aan hoe jij zelf winkelt in een webshop. Als een webshop maar één foto van een product heeft dan moet je maar hopen dat het product er ook daadwerkelijk wel goed op staat, en kan je aan de hand van die ene foto dan wel goed zien of het iets is wat je wilt? Het is veel fijner om even door een paar foto’s te kunnen scrollen die variëren van close-ups tot een foto’s van de voor- en achterkant. Zo kan je klant het beste een beeld vormen van je product, en iedere foto is weer een kans om de klant over te halen om het product te kopen.

Close-up productfoto’s

Bij het maken van packshot foto’s is het gebruikelijk dat je ook close-ups maakt van de producten. Zo kan je kleine details laten zien die belangrijk zijn om te weten voor de klant. Bijvoorbeeld bij een tas de ritssluiting, bij een armband de schakels of bij een speciale box de bluetooth functie.

Nog een paar tips van hoe je packshots zou kunnen inzetten:

Maak pakketten visueel door ze gezamenlijk op de foto te zetten.

Producten die worden vastgehouden door handen zijn leuk in presentaties!

Bij lampjes kan je laten zien hoe het product eruit ziet zowel aan als uit.

Welke productfotografie is geschikt voor mijn bedrijf?

Benieuwd wat ik voor jou kan doen? Ik denk graag met je via een vrijblijvend adviesgesprek of download mijn gratis e-guide.